Blog

Lentetemperaturen, tegenvallers en geluksmomenten

dec 17, 2015

Ingestuurd door: Anke Boomsma

Hartje december en 15 graden. Vogels fluiten en narcissen komen in Den Haag al boven de grond. Intussen buitelen de kerstdeuntjes de radio uit en loopt het echt richting de kortste dag. Zoals gebruikelijk op de donderdag heb ik vanmiddag paard gereden in de Loonse en Drunense Duinen, één van de meest prachtige natuurgebieden in ons land. De jas los en de paarden in het zweet met hun wintervacht.

Ik verlang eigenlijk ook nog wel naar een mooi pak sneeuw zoals in januari 2013! Maar dat zal nog wel even afwachten worden. Het wordt een groene kerst.

Bij lentegevoel hoort nieuw leven: dat past mooi bij het “live” gaan van mijn website! Na twee jaar opstarten en uitbouwen van mijn bedrijf is het hoog tijd voor digitale achtergrondinformatie. Vindbaar, beeldend, toegankelijk en interactief, zoals dat hoort anno 2015. Momenteel alleen de homepage. Stap voor stap zullen we de komende tijd de achterliggende pagina’s invullen. Er is veel te vertellen na twee jaar!

“We”, want ik doe dit niet alleen. Samen met echtgenoot Pieter, kritische klanten, betrokken vrienden en geïnteresseerd netwerk wordt dit alleen maar beter. De website, maar vooral ook de coaching en de fotografie! Dus graag jullie reactie.

Geluksmomenten zijn voor mij “dingetjes” die je samen beleeft. Tel ze eens op per dag! Dat zijn er vaak meer dan je denkt. Vandaag voor mij (in willekeurige volgorde): het leuke bericht dat de bekende Nederlandse fotograaf Jan Vermeer een presentatie wil houden voor “mijn” Fototafel van

Sociëteit de Witte, het mailtje van een klant die vandaag gebeld wordt door een headhunter voor een leuke functie, het gezicht van een klant die veel zelfvertrouwen krijgt van haar nieuwe collega’s in haar nieuwe baan, mijn hond die me enthousiast begroet als ik thuiskom na een heerlijke middag paardrijden…En o ja: het lenteweer.

Natuurlijk zijn er dagelijks ook tegenvallers en verzuchtingen. Ik moet écht mijn huis eens opruimen na een jaar hard werken. En mijn lieve vaste paard Saffier is weer kreupel nadat het afgelopen weekend even leek of zij was opgeknapt. Ik ben zo gek met haar, ik kan (echt!) wel janken!

Ik realiseer mij terdege dat tegenvallers veel heftiger kunnen zijn dan die van mij vandaag. Je hoort bijvoorbeeld dat je jouw baan verliest door reorganisatie of je beseft dat je burn-out bent geraakt of dreigt te worden. Of er is een stapeling van privé- en werkproblemen. Of je wilt je verder ontwikkelen in je functie, maar weet niet hoe. Of één van je familieleden is ernstig ziek. Of er zijn samenwerkingsproblemen binnen je team.

Graag steek ik een adviserende en helpende hand uit! Om weer geluksmomenten te vinden.